Site icon Stratis Gabriel

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Απαραίτητες πληροφορίες για την Αυξητική Στήθους - Στρατής Γαβριήλ Πλαστικός Χειρουργός

1ον  Η αυξητική του στήθους είναι επέμβαση με γενική αναισθησία, διάρκειας 30-40 λεπτών, και μιας μέρας νοσηλείας.

2ον Η μετεγχειρητική πορεία είναι εύκολη και σύντομη. Πόνος τις πρώτες μέρες,  που περνά με απλά παυσίπονα, υπάρχει μόνο όταν το ένθεμα έχει τοποθετηθεί κάτω από τους μύες. Στη συνηθισμένη δραστηριότητά σου μπορείς να επανέλθεις  την επόμενη κιόλας μέρα.

3ον Γυμναστική, σήκωμα βάρους, δουλειές στο σπίτι, επιτρέπονται από την αρχή.  Δεν επιτρέπουμε τον ύπνο μπρούμυτα για το πρώτο μήνα μέχρι να σταθεροποιηθεί η θέση των ενθεμάτων.

4ον  Η θέση τοποθέτησης ( πάνω ή κάτω από τους μύες) και η επιλογή του σχήματος και του μεγέθους του ενθέματος, καθώς και η εμπειρία του χειρουργού αποτελούν την προϋπόθεση για την επιτυχία του αποτελέσματος.

5ον  Η ανάγκη ταυτόχρονης ανόρθωσης του στήθους εκτιμάται από το γιατρό προεγχειρητικά και συνήθως είναι απαραίτητη αν η πτώση είναι μεγάλη. Ο χειρουργικός χρόνος παρατείνεται στη περίπτωση αυτή.

6ον Η επέμβαση σε κάθε περίπτωση είναι λειτουργική. Μπορείς θα θηλάσεις αργότερα, και θα κάνεις το προληπτικό έλεγχο όπως όλες οι γυναίκες.

7ον Άμεσες  επιπλοκές μπορεί να είναι το αιμάτωμα, που αν είναι μικρό απορροφάται μόνο του, αλλιώς απαιτεί παροχέτευση. Η μόλυνση είναι σπάνια αλλά πιθανή επιπλοκή. Το ένθεμα θα πρέπει να αφαιρεθεί στη περίπτωση αυτή και να επανατοποθετηθεί μετά από τρίμηνο, αφού μεσολαβήσει αντιβιοτική θεραπεία.

8ον Απώτερες επιπλοκές είναι η γνωστή κάψα, σκληρή ουλή γύρω από το ένθεμα. Η αιτία είναι ακόμα αδιευκρίνιστη. Αντίδραση οργανισμού, είδος ενθέματος, μικροεπιμόλυνση, αιμάτωμα, είναι μερικές από τις υποψίες. Χειρουργική αφαίρεση της κάψας και αντικατάσταση του ενθέματος χρειάζεται αν προκαλεί παραμόρφωση ή πόνο. Η ρήξη του ενθέματος και η διαφυγή σιλικόνης μπορεί σπάνια να παρουσιαστεί. Η αφαίρεση και η αντικατάσταση του ενθέματος είναι απαραίτητη .  Κακοήθειες από την αυξητική δεν έχουν αποδοθεί στη σιλικόνη, υλικό που χρησιμοποιείται σαν εμφύτευμα στον οργανισμό από το 1960. Η ιατρική επιστήμη είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Η τελευταία φημολογούμενη πιθανότητα ανάπτυξης αναπλαστικού μεγαλοκυτταρικού λεμφώματος (ALCL) σε γυναίκες με ενθέματα είναι ανάλογη με εκείνη του γενικού πληθυσμού.

Exit mobile version