Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

1ον Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής σκοπό έχει να αφαιρέσει τη περίσσια του δέρματος  από το πάνω βλέφαρο και το λίπος στην έσω πλευρά, τις «σακούλες» από το κάτω βλέφαρο και φυσικά να το τεντώσει, ώστε να αποδώσει τη παλιά ζωντάνια, χωρίς να αλλάξει τα χαρακτηριστικά τους.

2ον Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου τρία τέταρτα, και γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.  Εξέρχεσαι την ίδια μέρα από τη κλινική χωρίς τα μάτια καλυμμένα. Μετεγχειρητικός πόνος δεν υπάρχει.

3ον Τα ράμματα αφαιρούνται τη 4η μέρα και κανείς μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του την επόμενη μέρα. Μικρές μελανιές μπορεί να παραμείνουν για λίγες μέρες αλλά  καλύπτονται με make up. Τα σημάδια από τα ράμματα δεν φαίνονται στο πάνω βλέφαρο ενώ η ερυθρότητα από το ράμμα του κάτω βλεφάρου μπορεί να καθυστερήσει για λίγους μήνες να χαθεί.

4ον Η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με επέμβαση κροταφικού Lift, με μικρή τομή μέσα στα μαλλιά. Η παρέμβαση αυτή είναι μικρή αλλά βοηθά στο «σήκωμα» των φρυδιών. Επίσης η επέμβαση μπορεί να επεκταθεί, όταν χειρουργείται το κάτω βλέφαρο, σε υποπεριοστικό lift της περιοχής του ζυγωματικού. Μικρές και σύντομες παρεμβάσεις που συμπληρώνουν το αποτέλεσμα.

5ον Το βράδυ για τους πρώτους μήνες μπορεί να μην κλείνουν τελείως τα βλέφαρα και να προκαλείται επιπεφυκίτιδα. Στη περίπτωση αυτή, οφθαλμική αλοιφή ίσως χρειάζεται να εφαρμόζεται πριν τον ύπνο.

6ον Επιπλοκές είναι σπανιότατες, και αυτές μπορεί να είναι το αιμάτωμα, η επιπεφυκίτιδα και το εκτρόπιο. Η δημιουργία εκτροπίου είναι πιθανή σε ηλικιωμένα άτομα με προδιάθεση. Στη περίπτωση αυτή ο γιατρός θα πρέπει να το αντιληφθεί προεγχειρητικά, ώστε ταυτόχρονα να εφαρμόσει τεχνική διόρθωσης του δυνητικού εκτροπίου.