Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

1ον  Μετά από απώλεια βάρους , εγκυμοσύνες,  ή χαλάρωση του δέρματος και των κοιλιακών τοιχωμάτων με το χρόνο, η επέμβαση, που ενδείκνυται είναι η κοιλιοπλαστική. Στην επέμβαση αυτή, αφαιρούμε τη περίσσια του δέρματος από τον ομφαλό και κάτω, αφού αποκαταστήσουμε τη χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων ράβοντας τη διάσταση των κοιλιακών μυών. Με τη τεχνική αυτή αποκαθιστούμε ταυτόχρονα και το συνήθως κρεμάμενο εφήβαιο.

2ον Αυτά γίνονται από μια επιμήκη οριζόντια τομή κάτω χαμηλά στη κοιλιά, που όμως αυτή κρύβεται στο εσώρουχο.

3ον Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί  1-2 ώρες ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

4ον Θα χρειαστεί να μείνεις μία μέρα στη κλινική και την επομένη θα εξέλθεις με δύο παροχετεύσεις (σωληνάκια) και φορώντας ειδικό ελαστικό κορσέ. 

5ον Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται τη τέταρτη μέρα, και την επόμενη μόνος σου κάνεις αλλαγή, και ντους. Ράμματα δεν αφαιρούνται, είναι απορροφήσιμα. Ο κορσές θα παραμείνει για ένα μήνα, και στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να σηκώνεις βάρος. Στη δουλειά μπορείς να επιστρέψεις και από τη πέμπτη μέρα αν είναι απαραίτητο, αλλά είναι προτιμότερο να παραμείνεις σπίτι μέχρι τη δέκατη, με πλήρη κινητικότητα. Η κατάκλιση απαγορεύεται!

6ον Φάρμακα μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί να πάρεις, ένα αντιβιοτικό, παυσίπονα για λίγες μέρες, αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος ο πόνος, και αντιπηκτική θεραπεία για τις θρομβώσεις,  αν το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός σου.  

7ον Επιπλοκές από την επέμβαση δεν έχουμε σοβαρές. Η πιο συνηθισμένη είναι το «σήρωμα» , δηλαδή συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα. Θα χρειαστεί να γίνονται παρακεντήσεις για την αφαίρεση του υγρού. Συνήθως δυο τρεις φορές ανά βδομάδα. Μικρή νέκρωση στα χείλη του τραύματος είναι σπάνια και μπορεί να μας καθυστερήσει τη μετεγχειρητική περίοδο με τις αλλαγές. Θρόμβωση σε παχύσαρκα άτομα είναι πιθανή, γι αυτό η κινητοποίηση είναι επιτακτική καθώς και η προληπτική αντιπηκτική θεραπεία.