Site icon Stratis Gabriel

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Απαραίτητες πληροφορίες για την Λιποανναρόφηση - Στρατής Γαβριήλ Πλαστικός Χειρουργός

1ον Λιποαναρρόφηση, είναι χειρουργική τεχνική, για την αφαίρεση εντοπισμένου και κακά κατανεμημένου λίπους στο σώμα. Ανάλογα με το μέγεθος και τις θέσεις της λιποαναρρόφησης, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία, να διαρκέσει από ένα τέταρτο μέχρι και 2 ώρες.

2ον Σε κάθε περίπτωση εξέρχεσαι την ίδια μέρα από τη κλινική, και πάντα με ελαστική περίδεση(κορσέ) για είκοσι μέρες.

3ον Ο μετεγχειρητικός πόνος τις πρώτες μέρες είναι ανεκτός, μελανιές μπορεί να προκύψουν, που συνήθως φεύγουν πριν τελειώσει ο μήνας.

4ον Η λιποαναρρόφηση δεν έχει σκοπό να μειώσει το βάρος, αλλά για να βελτιώσει το σχήμα. Γι αυτό της προσδώσανε το προσωνύμιο «λιπογλυπτική». Στην ίδια επέμβαση, το λίπος που αφαιρούμε, μπορούμε να το μεταφέρουμε σαν μόσχευμα σε άλλες περιοχές που μπορεί να έχουν ανάγκη.

5ον Η μηχανική λιποαναρρόφηση είναι η αρχική τεχνική, η πιο αξιόπιστη και γίνεται από μικρές τρύπες μισού εκατοστού, που στη συνέχεια εξαφανίζονται. Το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιπομεταφορά. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Το σχήμα του σώματος παραμένει, έστω και αν πάρουμε κιλά αργότερα.

6ον Επιπλοκές δεν υπάρχουν στη λιποαναρρόφηση. Πιθανότητα θρόμβωσης υπάρχει σε παχύσαρκα άτομα και προληπτική αγωγή δίνεται ανάλογα με την εκτίμηση του γιατρού. Χαλάρωση του δέρματος προκύπτει αν η λιποαναρρόφηση είναι μεγάλη και γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.  Η ελαστικότητα του δέρματος εξαρτάται και από τη κληρονομικότητα.

7ον Τεχνικές λιποαναρρόφησης, αναίμακτες, που ακούγονται, όπως «κρυολιπόλυση» λιποαναρρόφηση με υπερήχους, ή ενέσιμα ένζυμα, σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια της κλασσικής λιποαναρρόφησης.

Exit mobile version