Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FACE LIFT (ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ)

1ον Η επέμβαση αυτή γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο και εξέρχεσαι την ίδια μέρα από τη κλινική.

2ον Ο στόχος της επέμβασης είναι να διορθωθεί ο λαιμός, τα σηκωθούν τα μάγουλα, τα ζυγωματικά και τα φρύδια. Ταυτόχρονα γίνεται βλεφαροπλαστική, που σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνεται στη πλαστική προσώπου. Δεν διορθώνονται οι ρυτίδες του «καπνιστού»  στα χείλη, ούτε και οι ρυτίδες του μεσοφρύου και του μετώπου. Αυτά βελτιώνονται με dermaabration – Laser και botox

3ον Οι τομές της επέμβασης γίνονται μπροστά, γύρω και πίσω από τα αυτιά. Οι τομές επεκτείνονται και μέσα στα μαλλιά.

4ον Τη δεύτερη μέρα αφού αφαιρεθεί ο ελαστικός επίδεσμος γύρω από το κεφάλι σου, λούζεσαι και βάζεις αντιβιοτική αλοιφή πάνω στις τομές. Τα ράμματα αφαιρούνται τη τέταρτη μέρα από τα βλέφαρα και εκείνα γύρω από το αυτιά. Τα ράμματα μέσα στα μαλλιά αφαιρούνται τη δέκατη μέρα. Θεωρούμε ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις μετά τη πέμπτη μέρα. Λίγες μελανιές μπορεί να υπάρχουν, που ίσως να καθυστερήσουν να φύγουν μέχρι τη 15η  μέρα

5ον Η πλαστική προσώπου (Face lift) ενδείκνυται σε πρόσωπα που, παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα χαλάρωσης, ανεξάρτητα της ηλικίας. Υπάρχουν άνθρωποι, που γονιδιακά «διατηρούνται» και χαλάρωση σ’ αυτούς εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία και το αντίθετο. Η διατήρηση του αποτελέσματος εξαρτάται από το παράγοντα αυτό. Εκείνος που χαλαρώνει εύκολα θα χρειαστεί νωρίτερα ( περίπου 5 χρόνια) επανεπέμβαση.

6ον Επιπλοκές είναι σπάνιες στο Face lift. Το αιμάτωμα είναι πιθανό, όμως παρουσιάζεται τις πρώτες ώρες και αντιμετωπίζεται με παροχέτευση πριν φύγεις από τη κλινική. Μικρή νέκρωση του δέρματος στα χείλη της τομής μπορεί να παρατηρηθεί, κυρίως σε καπνιστές, γι’ αυτό απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα τη πρώτη μετεγχειρητική βδομάδα.

7ον Το αποτέλεσμα είναι πάντα φυσικό στα χέρια του έμπειρου χειρουργού και δεν προκαλεί καμιά παραμόρφωση στο πρόσωπο. Παραμορφώσεις, που καμιά φορά παρατηρούμε σε δημόσια  πρόσωπα, δεν οφείλονται σε μια επέμβαση Face Lift αλλά στη τάση να προσθέτουν υλικά, που να τεντώνουν και να φουσκώνουν το δέρμα.