Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Αναλυτική Παρουσίαση του Body Lift

H ηλικία και η απώλεια βάρους είναι οι κύριες αιτίες σημαντικής χαλάρωσης του δέρματος και αφορά σχεδόν όλες τις αισθητικές ενότητες του σώματος. Συνδυασμένες αισθητικές  επεμβάσεις μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο αμεσότερο, αλλά και ακριβέστερο σχεδιασμό για ένα  καλύτερο αποτέλεσμα. Για την επανόρθωση της περιοχής, αισθητικές επεμβάσεις που «συνορεύουν», -με απλή λογική γίνεται κατανοητό-, αν γίνουν ταυτόχρονα είναι πιο αποτελεσματικές. Σε αυτή τη λογική στηρίζεται και η τεχνική του Body Lift, μιας συνδυασμένης επέμβασης, ανόρθωσης γλουτών και κοιλιοπλαστικής. Λιποαναρρόφηση γλουτών-μηρών μπορεί επίσης να συνοδεύει τη διπλή αυτή επέμβαση, αν κριθεί απαραίτητο. Η λογική αυτή όχι μόνο προσφέρει σωστότερο και αμεσότερο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά είναι και οικονομικότερη σε σύγκριση με δύο ή και τρεις ξεχωριστές επεμβάσεις. Φυσικά και ο συνολικός μετεγχειρητικός χρόνος ανάρρωσης είναι μικρότερος.

Σε «έμπειρα χέρια» η επέμβαση διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία και μια μόνο μέρα νοσηλείας είναι αρκετή. Την επομένη μέρα της επέμβασης, τοποθετείται στον ασθενή ένας ελαστικός κορσές και κινητοποιείται. Οι παροχετεύσεις διατηρούνται κατά την έξοδό του από τη κλινική, χορηγούνται αντιβιοτικά και παυσίπονα. Τέσσερες μέρες αργότερα, γίνεται αλλαγή του χειρουργικού τραύματος, και αφαιρούνται οι παροχετεύσεις. Από την 5η μετεγχειρητική μέρα και κάθε μέρα μπορεί ο ασθενής να κάνει ντους και αλλαγές από μόνος του. Απαραίτητος είναι  κορσές,  που θα πρέπει να φοριέται για ένα μήνα, να μην σηκώνει βάρος ενώ  το βαθύ κάθισμα πρέπει να αποφεύγεται στο διάστημα αυτό. Ο μετεγχειρητικός πόνος των πρώτων ημερών είναι ανεκτός που εύκολα ελέγχεται με απλά παυσίπονα. Η μετεγχειρητική ουλή, στο body lift είναι κυκλοτερής οριζόντια, συνέχεια της γνωστής ουλής από κοιλιοπλαστική, περνώντας πάνω από τη μεσογλουτιαία σχισμή και εύκολα κρύβεται σε κάθε είδος εσωρούχου. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι με μια επίπεδη κοιλιά, βελτιωμένη και πιο στενή μέση, ανόρθωση του εφηβαίου και ανόρθωση των γλουτών με μια αυτόματη αύξησή τους. Η συνδυασμένη λιποαναρρόφηση στα γνωστά «ψωμάκια» αν υπήρχαν αφαιρούνται χωρίς τη γνωστή χαλάρωση, που παρατηρείται, αν αυτή γίνει μόνη της.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε όλες της ηλικίες αν υπάρχουν τα αισθητικά προβλήματα της χαλάρωσης της κοιλιάς, και η ταυτόχρονη πτώση των γλουτών. Προϋπόθεση είναι η καλή υγεία του ασθενούς.  Τέτοια προβλήματα σε μικρές ηλικίες συχνά παρουσιάζονται μετά από απώλεια βάρους, ενώ στις μεγαλύτερες αποτελεί μια φυσική συνέπεια, που δεν  θέλει να γίνει αποδεκτή, και σωστά!

Το αισθητικό αποτέλεσμα στο body lift είναι σαφές, άμεσο και εκπληκτικό, αφού αποκαθιστά ολόκληρη την αισθητική ενότητα, τη μέση, το εφήβαιο,  τους γλουτούς μέχρι και τη μεσότητα των μηρών.