Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΚΡΟΤΑΦΙΚΟ LIFT, ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το κροταφικό lift που αποτελεί μέρος του face lift, μπορεί να γίνει μόνο του με τοπική αναισθησία, προσφέροντας άμεσα σημαντική ανόρθωση των φρυδιών και μέρος των ζυγωματικών και της παρειάς.

Η τομή λίγων εκατοστών γίνεται μέσα στα μαλλιά, χωρίς να φαίνεται η μετεγχειρητική ουλή. Με ειδικό εργαλείο αποκολλάται όλο το μέρος της κροταφικής χώρας, μέχρι τα φρύδια και τη περιοχή των ζυγωματικών. Εσωτερικά ράμματα καθηλώνουν το δέρμα της περιοχής σε ψηλότερη θέση ενώ η περίσσια αφαιρείται. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο ενώ η χειρουργική διαδικασία δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά. Στην ασθενή τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος για τις επόμενες έξι ώρες, που τον αφαιρεί μόνη της. Το πρωί της επόμενης μέρας μπορεί να λουστεί και να χτενιστεί ενώ αν είναι απαραίτητο επιστρέφει στη δουλειά της. Τα ράμματα αφαιρούνται την 10η μέρα. Η βαφή επιτρέπεται μετά την εβδομάδα από την αφαίρεση των ραμμάτων.

Αποτελέσματα από το κροταφικό lift

Η επέμβαση ανορθώνει όλη τη περιοχή γύρω από το έξω μέρος του ματιού αλλά και ένα μέρος της παρειάς. Ένδειξη λοιπόν για την επέμβαση αυτή έχει σε όλους της μέσης ηλικίας, που ίσως δεν θα επιθυμούσαν ένα ολοκληρωμένο face lift, ή ακόμα και σε νεώτερες ηλικίες όπου «κατασκευαστικά» το φρύδι είναι χαμηλά.

Πρόκειται για μια εύκολη και οικονομική επέμβαση που θα μπορούσε να γίνει και στο ιατρείο αφού δεν χρειάζεται γενική αναισθησία. Δεν είναι επώδυνη ενώ απλά παυσίπονα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον όποιο μετεγχειρητικό πόνο. Επιπλοκές είναι απίθανες και μόνο κάποια μελανιά μπορεί να παρουσιαστεί σε σπάνιες περιπτώσεις που θα παρέλθει εντός της εβδομάδος.