Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

Θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα στο πρόσωπο χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι πολλές και η κάθε μια προσφέρει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες.

  1. Βοτουλινική τοξίνη: Είναι το γνωστό με τις εμπορικές ονομασίες Botox, Dysport κλπ.Η δράση των μυών στο πρόσωπο και κυρίως στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, είναι υπεύθυνη για τις ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυδο, και στο «χήνιο πόδα». Η προσωρινή παράλυση των μυών αυτών, που προσφέρει η Βοτουλινική τοξίνη, σχεδόν εξαφανίζει τις ρυτίδες αυτές. Η διάρκεια της δράσης της που συνήθως φθάνει τους 4 με 6 μήνες, εξαρτάται από το σκεύασμα και τη σωστή συντήρησή του,  τη πυκνότητα του φαρμάκου και τη σωστή εφαρμογή του αλλά και από τον κάθε οργανισμό. Η χρόνια δράση των μυών αυτών «χαρακώνει» το δέρμα και καθιστά μόνιμες τις ρυτίδες. Η εφαρμογή του φαρμάκου για πολλά χρόνια προοδευτικά τις εξαφανίζει αν έχουν εγκατασταθεί, ή τις προλαμβάνει αν γίνονται νωρίς στην ηλικία. Συνιστάται να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, και κυρίως την άνοιξη, που το φως γίνεται εντονότερο και η σύσπαση των μυών αυτών ανάλογη.
  2. Υαλουρονικό οξύ, Fillers: Τα Fillers που το σύνηθες υλικό είναι το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν βαθιές ρυτίδες, ή να προσθέσουν όγκο, όπου χρειάζεται. Η κύρια εφαρμογή του είναι στις χειλεοπαρειακές αύλακες, στις γωνίες του στόματος, ανορθώνοντας τες, στην αύξηση των ζυγωματικών και των χειλιών. Το φάρμακο απορροφιέται σε διάστημα 6-8 μηνών, σταδιακά.
  3. Μεσοθεραπείες:  Πολλαπλές ενέσεις  με διαλύματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, υαλουρονικού, κάτω από το δέρμα του προσώπου, σε τρεις συνεδρίες ανά 20ημερο προσφέρουν ανανέωση της επιδερμίδας και σφριγηλότητα. Συνιστάται οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.
  4. Laser, Fractional:. Οι θεραπείες στο πρόσωπο με laser Fractional, προκαλούν μια στοχευμένη και ελεγχόμενη απολέπιση της γερασμένης επιδερμίδας, προάγουν την ανανέωσή της, διώχνουν τις υπερχρώσεις και κάνουν το δέρμα φωτεινό και λείο. Συνιστάται να γίνεται μια φορά το χρόνο, σε χειμερινή περίοδο.
  5. Microneedling με ραδιοσυχνότητες. Λεπτές βελονίτσες ενός μέχρι και  τριών χιλιοστών εμβυθίζονται στο δέρμα και με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων προκαλούν ήπιο έγκαυμα. Η μετέπειτα  επούλωση προκαλεί μικρορίκνωση και συνολικά αποδίδει σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο. Οι θεραπείες πρέπει να γίνονται σε τρείς συνεδρίες   ανά 20ημερο, σε χειμερινή περίοδο, αποδίδοντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σύσφιξης στο δέρμα μετά από μερικούς μήνες.
  6. Απορροφήσιμα νήματα  κάτω και παράλληλα στο δέρμα, αναρτούν το χαλαρωμένο δέρμα. Η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Το αποτέλεσμα είναι πρόσκαιρο διάρκειας 6-8 μηνών, και φυσικά όχι τόσο όσο ένα χειρουργικό face lift. Οι πολλαπλές  όμως εφαρμογές φαίνεται  πως,  λόγω των ινώσεων,  εδραιώνουν το αποτέλεσμα.