Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ανόρθωση γλουτών, νέα χειρουργική τεχνική.

Η χαλάρωση  των γλουτών σαν μια φυσική συνέπεια της ηλικίας, ή της μεγάλης απώλειας βάρους σε νεαρότερους, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο χειρουργικά. Η βαθμιαία πτώση των γλουτών, οι οποίοι χάνουν τη νεανικότητα και την σφριγηλότητά τους λόγω χαλάρωσης του δέρματος, αλλά και της ατροφίας του λίπους και των μυών, μπορεί να καθυστερήσει με συντηρητικές θεραπείες, (RF,μεσοθεραπείες και γυμναστική) δεν μπορεί όμως να ανακοπεί. Η αποκατάσταση τότε επιβάλει χειρουργική παρέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης γλουτών στόχο και σκοπό θα πρέπει να έχει την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος, αλλά και την αποκατάσταση του απολεσθέντος όγκου ώστε να προβληθεί ξανά ο γλουτός. Η χειρουργική τομή θα πρέπει να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να κρυφτεί και από ένα “τολμηρό” εσώρουχο.

Με τη νέα τεχνική, που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνουμε μακροβιότερο αποτέλεσμα, με ταυτόχρονη αύξηση και προβολή των γλουτών.  Η  τεχνική αυτή αποτελεί και μέρος της επέμβασης του body lift, προσθέτοντας άριστο και ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα στη περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών.

Η εγχειρητική τομή είναι οριζόντια στο ύψος της μεσογλουτιαίας πτυχής που πολύ εύκολα κρύβεται από ένα εσώρουχο. Με απλά  λόγια περιγράφοντας τη τεχνική θα  λέγαμε ότι πρώτα σχεδιάζουμε τη τομή, μετράμε  το μέγεθος της χαλάρωσης, τραβώντας το δέρμα προς τα πάνω και προσδιορίζουμε  τ η περίσσια του δέρματος από τη τομή και κάτω.  Την περιοχή αυτήν την αποεπιθηλιοποιούμε  και την ενταφιάζουμε  κάτω από το δερμολιπώδη κρημνό, που παρασκευάζουμε περιφερικότερα πάνω από τους γλουτιαίους μύες. Έτσι το δέρμα συρράπτεται σε δύο επίπεδα, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα του αποτελέσματος, αλλά και  τη προβολή των γλουτών, αφού πάνω από τους μύες τοποθετούμε δύο στρώματα λιπώδους ιστού. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο αφαιρείται η χαλάρωση, σταθεροποιείται το αποτέλεσμα, αλλά και επιτυγχάνεται μια αύξηση και προβολή των γλουτών.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, και η διάρκεια της είναι περίπου 1,5 ώρα. Δεν χρησιμοποιούμε παροχετεύσεις, τα ράμματα είναι απορροφήσιμα ώστε να μην χρειάζονται αφαίρεση και ο ασθενής μπορεί να φύγει την ίδια μέρα από τη κλινική, φορώντας ένα ελαστικό κορσέ για ένα μήνα. Μερική δραστηριότητα μπορεί να έχει από την επομένη κιόλας μέρα, περιορισμό στο βαθύ κάθισμα συνιστάται για δύο βδομάδες, ενώ πλήρη   δραστηριότητα μπορεί να έχει μετά τις 2 βδομάδες.

Επιπλοκές στην επέμβαση είναι σπάνιες και περιορίζονται στη διάσπαση τραύματος, στο κέντρο της τομής στη μεσογλουτιαία πτυχή, που αντιμετωπίζεται συντηρητικά με αλλαγές και μπορεί να καθυστερήσουν τη πλήρη επούλωση για δυο και σπάνια τρείς βδομάδες χωρίς όμως να περιορίζουν τη δραστηριότητα του χειρουργημένου.