Site icon Stratis Gabriel

BODY LIFT- ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ!

Πρόκειται για μια συνδυασμένη επέμβαση κοιλιοπλαστικής και ανόρθωσης γλουτών που σκοπό έχει να αποκαταστήσει τη χαλάρωση και το σχήμα του μέσου τριτημόριου του σώματος. Η κάθε μία επέμβαση χωριστά αδυνατεί να διορθώσει πλήρως τη πλάγια περιοχή των λαγονίων. Συχνά η επέμβαση συμπληρώνεται από λιποαναρρόφηση των λαγονίων και των μηρών. Έτσι η επέμβαση αποκαθιστά τη χαλάρωση του δέρματος και των κοιλιακών τοιχωμάτων, το εφήβαιο, τη χαλάρωση του πλάγιου μέρους των μηρών, καθώς και τη πτώση και τον όγκο των γλουτών.

Η επέμβαση του body lift, όπως επικράτησε διεθνώς, γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 3-4 ώρες, και απαιτεί παραμονή του ασθενούς μια μέρα στη κλινική. Το πρωί της ίδιας μέρας γίνεται προεγχειρητικός  έλεγχος ενώ αν είχε κριθεί από τη πρώτη επίσκεψη η πιθανότητα ανάγκης μετάγγισης αίματος κατά τη διάρκεια νοσηλείας ζητούνται και δύο μονάδες αίματος από την αιμοδοσία. Την επομένη του χειρουργείου, γίνεται αλλαγή της χειρουργικής τομής, εφαρμόζεται ελαστικός κορσές και ο ασθενής κινητοποιείται.

Παραμένουν παροχετεύσεις από την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, και με αυτές ο ασθενής εξέρχεται με τη σύσταση να κινητοποιείται, να αποφεύγει το βαθύ κάθισμα, να παίρνει τα αντιβιοτικά, ήπια παυσίπονα καθώς και αντιπηκτική αγωγή που συνταγογραφείται. Η επόμενη επίσκεψη γίνεται τρεις μέρες μετά, οπότε αφαιρούνται οι παροχετεύσεις. Δύο μέρες αργότερα ο/η ασθενής μπορεί να έχει ένα ντους καθημερινά και μόνος του να αλλάζει το τραύμα. Δεκαπέντε μέρες αργότερα αφαιρεί πλήρως τις γάζες συνεχίζει να φορά το κορσέ, ενώ ένα μήνα μετά την επέμβαση είναι πλήρως καλά ώστε να επιστρέψει στις συνηθισμένες του ασχολίες.

Οι επιπλοκές στην επέμβαση είναι σπάνιες και αφορούν το γνωστό σήρωμα, συλλογή δηλαδή υγρού κάτω από κοιλιακό κρημνό, και τη διάσπαση του τραύματος. Όλα αντιμετωπίζονται εύκολα, από το γιατρό, συνήθως σε εξωτερική βάση. Πολύ σπάνια για αποκατάσταση κάποιας επιπλοκής θα χρειαστεί χειρουργική διόρθωση, στο νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό, αφήνει όμως μια ουλή, χαμηλά στη κοιλιά, που επεκτείνεται κυκλοτερώς και στο ύψος  της μεσογλουτιαίας πτυχής. Καλύπτεται όμως  και από ένα  λεπτό εσώρουχο.

Exit mobile version