Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

FAT GRAFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ)

Πολλές μέθοδοι αναπτύσσονται και προτείνονται για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου. Σχεδόν όλες γίνονται σε συνεδρίες και επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Η εφαρμογή των lasers ( fractional) προκαλεί μια ελεγχόμενη απολέπιση της επιδερμίδας, γίνεται σε τρείς συνεδρίες σε χειμερινή περίοδο. Το ίδιο μπορεί να επιτευχθεί με το χημικό pilling.

Το microneedling με εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί με σύσφιξη του δέρματος. Άλλη μέθοδος είναι οι ενέσιμες μεσοθεραπείες, είτε με διαλύματα που περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ, είτε με πλάσμα που συλλέγεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Προσφέρουν μια σφριγηλότητα στο δέρμα, μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες μια φορά το χρόνο. Όλες αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν προσφέροντας αναζωογόνηση στο δέρμα αλλά και διατήρηση στο φθοροποιό χρόνο.

Μια πιο δραστική μέθοδος, περισσότερο επεμβατική αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική είναι το fat grafting ή λιπομεταφορά στο πρόσωπο. Ο χρόνος προκαλεί μια ατροφία του λίπους του προσώπου, που επιτείνει τη χαλάρωση του δέρματος. Προοδευτικά το λίπος αδειάζει από τα ζυγωματικά και τα μάγουλα ενώ το δέρμα «σακουλιάζει». Η μεταφορά λίπους στη περιοχή από τον ίδιο ασθενή, που παίρνεται με λιποαναρρόφηση, αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και επαναφέρει την εικόνα της νεότητας. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό και με το χρόνο αυτό βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

Είναι γνωστό ότι τα λιποκύτταρα έχουν γύρω τους μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων, που στο χρόνο προάγουν την ανάπλαση του δέρματος και της επιδερμίδας, όταν έρχονται σε επαφή με αυτό. Δεύτερο ευεργετικό αποτέλεσμα είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου, και τέλος η τεχνική από μόνη της «τραυματίζει» το υποδόριο ενεργοποιώντας τη παραγωγή του ινώδους ιστού και του κολλαγόνου και επομένως τη σύσφιξη συνολικά του προσώπου.

Η τεχνική είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία γίνεται αρκετά ανεκτή όσο και η τοποθέτηση των γνωστών νημάτων. Μετεγχειρητικά δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Υπάρχει όμως ένα οίδημα που διατηρείται για δύο βδομάδες περίπου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα που προοδευτικά βελτιώνεται εμφανίζεται μετά το μήνα. Επανάληψη της διαδικασίας μπορεί να γίνει μετά από εξάμηνο αν κριθεί αναγκαία και το αποτέλεσμα είναι πλέον οριστικό.