Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Μετά από διαπραγματεύσεις με την κλινική Doctors’ Hospital, τους αναισθησιολόγους και τις εταιρίες υλικών, ο πλαστικός χειρουργός Στρατής Γαβριήλ πέτυχε καινούρια πακέτα σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι είναι η Αυξητική Μαστού;

Η αύξηση στήθους ή κατά κόσμον πλαστική στήθους / αυξητική στήθους είναι μια αισθητική επέμβαση που πετυχαίνει αύξηση του μεγέθους του στήθους και ταυτόχρονη ανόρθωσή του.

Η αύξηση του στήθους επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης. Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα και τη περιτονία των μυών (subfascial), ή κάτω από τους μύες, ανάλογα με το τι επιβάλλουν οι ιατρικές συνθήκες και το ποια είναι η εκτίμηση του χειρουργού για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Γενικότερα αν ο μαστός είναι σχεδόν απλαστικός το ένθεμα πρέπει να τοποθετείται κάτω από τους μύες ώστε αυτό να μην ψηλαφιέται, ούτε να φαίνεται στρογγυλό και ψεύτικο. Αν ο μαστός έχει αρκετό όγκο και είναι χαλαρός, τότε κατά την επέμβαση αυξητικής στήθους, το ένθεμα πρέπει να τοποθετείται πάνω από τους μύες ώστε στην αναμενόμενη χαλάρωση με τα χρόνια αυτό να ακολουθήσει την πτώση του μαστού. Διαφορετικά οι μύες θα κρατούν το ένθεμα πάνω και ο μαστός θα «κρέμεται» από κάτω, παρουσιάζοντας μια εικόνα δίλοβου μαστού.

Το ένθεμα σιλικόνης στην αυξητική στήθους τοποθετείται από μια μικρή τομή 2-3 cm στα όρια της θηλής έτσι ώστε η ουλή να μην φαίνεται σε λίγους μήνες. Το ένθεμα μπορεί να περιέχει εσωτερικά φυσιολογικό ορό ή ζελέ σιλικόνης που τελευταία αυτή να είναι συνεκτική. Μπορεί να έχει χαμηλό ή υψηλό προφίλ και ποικιλία μεγεθών. Μπορεί τέλος να έχει σταγονοειδές ή στρογγυλό σχήμα. Υπάρχουν επίσης διάφορες ποιότητες ενθεμάτων ποικίλης προέλευσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυξητική στήθους. Έτσι το κόστος των ενθεμάτων ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα, το περιεχόμενο ή το σχήμα. Η επιλογή του ενθέματος, όσον αφορά στο σχήμα και το περιεχόμενο, πρέπει να αποτελεί ευθύνη του χειρουργού. Η ποιότητα του ενθέματος πρέπει να προτείνεται από τον πλαστικό χειρουργό, η τελική όμως απόφαση είναι της ασθενούς.

Πολλά έχουν ακουστεί για πιθανές παρενέργειες της σιλικόνης, σε επεμβάσεις αυξητικής στήθους. Έχει πλέον τεκμηριωθεί σε μεγάλο αριθμό έγκυρων ιατρικών μελετών, ότι η σιλικόνη είναι ένα αδρανές υλικό, που δεν προκαλεί καμία αλλαγή στις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. Κάποιες εργασίες μάλιστα έδειξαν “προστατευτικότητα” της σιλικόνης απέναντι στον καρκίνο, γεγονός όμως που αποδόθηκε στο γεγονός ότι αύξηση στήθους υφίστανται γυναίκες με μικρή μάζα μαστού και επομένως μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι σιλικόνης. Τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης χρησιμοποιείται και σε επανορθωτική επέμβαση στην περίπτωση απλασίας του μαστού (Poland) ή σε προηγηθείσα μαστεκτομή, και όχι μόνο για αυξητική στήθους.

Η ασθενής που προτίθεται να χειρουργηθεί για αυξητική στήθους πρέπει να προσέλθει στο νοσοκομείο νηστική, χωρίς να έχει πιει νερό τις τελευταίες 6 ώρες, έχοντας κάνει τον προεγχειρητικό έλεγχο (Γενική αίματος, Σάκχαρο και Ουρία ορού, Να+, Κ+, Η.Κ.Γ. και Rο Θώρακος) για τις ανάγκες της νάρκωσης. Η πρώτη αλλαγή γίνεται τη δεύτερη μέρα στο ιατρείο, έχοντας μαζί της στηθόδεσμο στο ανάλογο μέγεθος. Τις επόμενες μέρες η ασθενής μόνη της αφαιρεί τις γάζες για ένα ντους και τις επανατοποθετεί κάτω από το στηθόδεσμο. Αφαίρεση ραμμάτων δεν γίνεται αφού αυτά είναι απορροφήσιμα. Στην εργασία της είναι ικανή να επιστρέψει την επόμενη κιόλας μέρα, ενώ γυμναστική μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Στην ασθενή αυστηρά συνιστάται να αποφύγει να κοιμηθεί μπρούμυτα και να χρησιμοποιεί συνεχώς το στηθόδεσμο για τον πρώτο μήνα από την επέμβαση. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα εύκολο χειρουργείο με πολύ εύκολη μετεγχειρητική πορεία. Δεν παρουσιάζει πόνους και είναι ικανή να εξέλθει του νοσοκομείου σε 2 – 3 ώρες μετά το τέλος του χειρουργείου. Μικρός πόνος μπορεί να υπάρχει στην περίπτωση της επέμβασης κάτω από τους μύες αλλά περνά με απλά παυσίπονα.

Η λειτουργικότητα του μαστού είναι πλήρης μετά από μια επέμβαση αυξητικής στήθους. Εγκυμοσύνη και θηλασμός επιτρέπονται μετά από μια τέτοια επέμβαση. Η εγκυμοσύνη επιδεινώνει συχνά την αισθητική εμφάνιση του μαστού, λιγότερο όμως όταν υπάρχει ένθεμα και περισσότερο όταν δεν υπάρχει. Αν η επίδραση της εγκυμοσύνης είναι σημαντική, μπορεί αργότερα να χρειαστούν διορθωτικές επεμβάσεις. Άμεσες επιπλοκές από αυξητική στήθους (εναλλακτικά αυξητική μαστού) είναι πολύ σπάνιες. Πολύ μικρή πιθανότητα υπάρχει 6 μήνες μετά την επέμβαση να αναπτυχθεί μια σκλήρυνση του μαστού (κάψα) η οποία είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης ουλής γύρω από το ένθεμα. Μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την ανάπτυξη της κάψας έχει η ποιότητα του ενθέματος. Ανάπτυξη αιματώματος επίσης είναι αιτία δημιουργίας κάψας. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα με τη σύνθλιψη του μαστού ανάμεσα στα δυο χέρια. Πολύ σπάνια η κάψα είναι τόσο ισχυρή που επιβάλλεται χειρουργική αφαίρεσή της. Η αισθητικότητα της θηλής μπορεί να εμφανιστεί τροποποιημένη το πρώτο διάστημα και ίσως χρειαστεί βιταμίνη Β12 για να βοηθηθεί η γρηγορότερη αποκατάσταση. Η πιθανότητα αυτή δεν σχετίζεται με την τομή γύρω από τη θηλή, αλλά από την επίδραση πάνω στο αισθητικό νεύρο της θηλής στο βάθος της επέμβασης.

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις, έτσι και στην πλαστική στήθους / αυξητική στήθους απαγορεύεται η χρήση ασπιρίνης 4 μέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση.