Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

1ον Η μειωτική στήθους δεν είναι μόνο αισθητική επέμβαση αλλά κυρίως λειτουργική. Η μεγαλομαστία προκαλεί πόνους στη πλάτη και τον αυχένα, προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, δυσκολία στην καθαριότητα και την υγιεινή με ανάπτυξη παρατριμμάτων και τέλος δυσκολία στο ντύσιμο και την εμφάνιση. Είναι επίσης γνωστό ότι η επίπτωση του καρκίνου του μαστού στη μεγαλομαστία είναι μεγαλύτερη από ότι στο μικρό στήθος. 

2ον Η επέμβαση της μειωτικής στήθους με τη τεχνική της L τομής γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και δεν χρειάζεται νοσηλεία. Είναι σχεδόν ανώδυνη, και αν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος τις πρώτες μέρες, αυτός περνά με απλά παυσίπονα.

3ον Η δραστηριότητα σου δεν θα εμποδιστεί περισσότερο από μια-δύο μέρες, θα φοράς συνεχώς ένα ειδικό σουτιέν μόνο για ένα μήνα, και μπάνιο από τη 4η μετεγχειρητική μέρα. Ράμματα δεν αφαιρούμε, είναι απορροφήσιμα.

4ον  Η χειρουργική τομή είναι πάντα κάθετη και λοξή προς τα έξω όσο μεγάλη και να είναι η μείωση του μαστού. Με τον καιρό παίρνει τη μορφή ραγάδας. Η αισθητικότητα της θηλής σπάνια επηρεάζεται, ενώ η λειτουργικότητά του στήθους είναι πάντα πλήρης όσον αφορά το μελλοντικό θηλασμό.

5ον Η τεχνική αυτή,  έχει τις μικρότερες δυνατόν ουλές, δεν έχει τις επιπλοκές των άλλων τεχνικών, πέραν της πιθανότητας αιματώματος, που μπορεί να απορροφηθεί αυτόματα ή να παροχετευθεί και της  μόλυνσης του τραύματος, που μπορεί να μας καθυστερήσει στις αλλαγές.

6ον Ιδιαίτερο προεγχειρητικό έλεγχο για την επέμβαση δεν χρειάζεται, πέραν από ένα υπερηχογράφημα μαστού ή μαστογραφία αν είσαι πάνω από 35 ετών. Τυχαία ευρήματα, όπως κύστες, ινοαδενώματα ή κακοήθειες μπορεί να αντιμετωπιστούν στην ίδια επέμβαση.

7ον Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πάντα άριστο, και η ανακούφισή σου άμεση με πολύ μικρή ταλαιπωρία, που θα αναρωτηθείς γιατί δεν το είχες κάνει νωρίτερα.