Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

1ον   Η ωτοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι σύντομη και ανώδυνη, χωρίς παρατεταμένη μετεγχειρητική πορεία. Μετά τις τέσσερες μέρες αφαιρείται ο ελαστικός επίδεσμος. Μπορείς και πρέπει να λουστείς.  Κυκλοφορείς ελεύθερα χωρίς επιδέσμους.

2ον Η τομή είναι κρυμμένη πίσω από τα πτερύγια των αυτιών, δεν αφαιρούμε ράμματα, είναι απορροφήσιμα. Ένα οίδημα και λίγες μελανιές μπορεί να υπάρχουν για λίγες μέρες ακόμα.

3ον  Η επέμβαση μπορεί να γίνει στα παιδιά από την ηλικία των 8 ετών όταν θεωρείται ότι η ανάπτυξη των πτερυγίων έχει ολοκληρωθεί.

4ον Το σωστό και φυσικό αποτέλεσμα απαιτεί καλή γνώση της ανατομίας και γνώση της χειρουργικής τεχνικής. Ο στόχος δεν είναι να «κολλήσεις πίσω τα αυτιά» καταστρέφοντας την ανατομία και τσακίζοντας τους χόνδρους.

5ον Η επέμβαση έχει στόχο να πλησιάσει τα πτερύγια στο τριχωτό, αλλά και να τα μικρύνει. Σαν το ανοικτό ακορντεόν, που πρέπει να το μαζέψουμε, χωρίς φυσικά να το καταστρέψουμε.

6ον Επιπλοκές δεν έχουμε από την επέμβαση. Μολύνσεις χειρουργικού τραύματος όμως είναι πιθανές όπως σε κάθε επέμβαση, αλλά πάντα χορηγείται προληπτική αντιβιοτική αγωγή.