ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΒΛΑΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΠΟΔΟΣ (ΚΟΤΣΙ)

Η επανόρθωση της βλαισότητας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι ένα συχνό πρόβλημα που πιο συχνά παρουσιάζεται στις γυναίκες. Είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα και σπάνια ιατρικό με πρόβλημα στη βάδιση ενώ λόγω της πίεσης μπορεί να αναπτύξει υπερκεράτωση ή ακόμα και εξέλκωση. Η επανόρθωση μπορεί να γίνει μια απλή επέμβαση από τη πλευρά των πλαστικών χειρουργών, με άμεση αποκατάσταση και άμεση βάδιση την ίδια κιόλας μέρα μετά την επέμβαση.

Η τεχνική στηρίζεται στη μεταφορά του άξονα του εκτίνοντα τένοντα, αποκαθιστώντας την ισορροπία των φαλάγγων. Η υπερόστωση της πρώτης φάλαγγας αφαιρείται, η περίσσια του αρθρικού θυλάκου αναδιπλώνεται και χρησιμοποιείται σαν τροχαλία (Pulley) για την μεταφορά του εκτίνοντα τένοντα στην ευθεία με τον άξονα των φαλάγγων. Η επέμβαση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα δύο πόδια ενώ ο χειρουργικός χρόνος δεν ξεπερνά τη μία ώρα. Η επανόρθωση της βλαισότητας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι ένα συχνό πρόβλημα που πιο συχνά παρουσιάζεται στις γυναίκες. Είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα και σπάνια ιατρικό με πρόβλημα στη βάδιση ενώ λόγω της πίεσης μπορεί να αναπτύξει υπερκεράτωση ή ακόμα και εξέλκωση.

Η επανόρθωση μπορεί να γίνει μια απλή επέμβαση από τη πλευρά των πλαστικών χειρουργών, με άμεση αποκατάσταση και άμεση βάδιση την ίδια κιόλας μέρα μετά την επέμβαση. Η τεχνική στηρίζεται στη μεταφορά του άξονα του εκτίνοντα τένοντα, αποκαθιστώντας την ισορροπία των φαλάγγων. Η υπερόστωση της πρώτης φάλαγγας αφαιρείται, η περίσσια του αρθρικού θυλάκου αναδιπλώνεται και χρησιμοποιείται σαν τροχαλία(Pulley)για την μεταφορά του εκτίνοντα τένοντα στην ευθεία με τον άξονα των φαλάγγων. Η επέμβαση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα δύο πόδια ενώ ο χειρουργικός χρόνος δεν ξεπερνά τη μία ώρα