Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ “BOTOX” ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ;

Δύο είναι οι λόγοι. Η χρέωση του γιατρού για την υπηρεσία του,και το κόστος του υλικού.

Η χρέωση της υπηρεσίας του γιατρού εξαρτάται από τη προσωπική του άποψη και τη φιλοσοφία του, αν θεωρήσουμε ότι είναι καλά εκπαιδευμένος και προσφέρει τη σωστή ιατρική και εξειδικευμένη πράξη.

Το κόστος του υλικού που χρησιμοποιείται εξαρτάται από την αραίωση, που κάνει ο κάθε γιατρός στο φάρμακο, το σκεύασμαπου επιλέγει και τις θέσεις, που πρέπει να το εφαρμόσει. Άλλο κόστος έχει το ένα φαρμακευτικό σκεύασμα και άλλοτο άλλο. Όσο πιο αραιωμένο είναι το φάρμακο τόσο πιο φτηνή προκύπτει η πρώτη ύλη της θεραπείας. Όσο λιγότερες θέσεις θεραπείας τόσο χαμηλώνει το κόστος.

Όμως γιατί η δράση του φαρμάκου άλλοτε είναι παρατεταμένη και άλλοτε σύντομη;

Τέσσερις λόγοι ενέχονται στο πρόβλημα αυτό. Πρώτον η καλή η όχι συντήρηση του φαρμάκου από τις εταιρείες διανομής. Δεύτερον από την επιλογή του είδους του φαρμάκου ( άλλα σκευάσματα λόγω της χημικής τους σύνθεσης είναι «ισχυρότερα» και άλλα λιγότερο, άλλα σκευάσματα απαιτούνκατάψυξη για τη συντήρησή τους και επομένως πιθανότερη κακή συντήρηση και άλλα όχι). Τρίτον η μεγαλύτερη αραίωση του φαρμάκου από το γιατρό οδηγεί στη μικρότερη διάρκεια. Τέλος η αντίδραση του οργανισμού του κάθε ασθενούς είτε από ιδιοσυγκρασία είτε λόγο πολλαπλών θεραπειών και ανάπτυξη αντισωμάτων, (ελέγχεται).Οι πολλαπλοί αυτοί λόγοι δεν επιτρέπουν την έγκριτη διευκρίνιση της αιτίας. Μένει λοιπόν ο κάθε ασθενής να εμπιστεύεται το γιατρό του, επειδή αυτός επιλέγει το σωστό φάρμακο, κάνει τη σωστή αραίωση, και εφαρμόζει σωστά τη θεραπεία. Η κακή συντήρηση δεν μπορεί να αποκλειστεί.