Καλέστε μας 210 3600413
EN EL

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Συνδυασμός Αισθητικών Επεμβάσεων

Σχεδόν όλες οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν ήπια μετεγχειρητική πορεία και οι “ασθενείς” φεύγουν την ίδια μέρα από το νοσοκομείο.

Ανάλογα με την εμπειρία του χειρουργού και την χειρουργική του ταχύτητα κάποιες επεμβάσεις μπορούν να συνδυαστούν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο χωρίς κανένα κίνδυνο για τον “ασθενή”. Έτσι όταν μιλάμε για πλαστική προσώπου στη πραγματικότητα μιλάμε για δύο ή και τρεις επεμβάσεις μαζί. Είναι το face lift, η βλεφαροπλαστική ή ακόμα και η λιποαναρρόφηση πώγωνος.

Η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με την ωτοπλαστική, την αύξηση των ζυγωματικών ή και τη μείωση του πώγωνος. Πολύ συχνά μπορεί κανείς να παρατηρήσει δυσμορφίες στις παραπάνω αισθητικές ενότητες, που συνδυάζονται και απαιτούν ταυτόχρονη διόρθωση. Κατά τον ίδιο λόγο μπορεί η ρινοπλαστική να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, κάτι που συχνά ζητείται (Η ρινοπλαστική, ένα “απωθημένο” από τη νεανική ηλικία).

Η ανόρθωση-μείωση μαστού συχνά συνδυάζεται με βραχιονοπλαστική ή κοιλιοπλαστική. Είναι αισθητικές ενότητες, που γειτνιάζουν αλλά και μαζί υφίστανται τις συνέπειες της απώλειας βάρους ή της χαλάρωσης από το χρόνο.

Η ανόρθωση των μηρών μπορεί να συνδυαστεί με την κοιλιοπλαστική αλλά είναι δύσκολο να τεθεί η ανόρθωση των γλουτών σε συνδυασμό με κάποια άλλη επέμβαση αφού αυτό θα απαιτούσε αλλαγή χειρουργικής θέσης (από τη πρηνή στην ύπτια).

Η λιποαναρρόφηση είναι μια εύκολη και γρήγορη επέμβαση και γίνεται σε συνδυασμό με πολλές άλλες επεμβάσεις.

Με την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, και την ολοένα αυξανόμενη εμπειρία των χειρουργών, είναι προτιμότερο για τον “ασθενή” να συνδυάζει τις αισθητικές επεμβάσεις γιατί πράγματι κερδίζει χρόνο και χρήμα.