Καλέστε μας 210 3600413
EN EL

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ανόρθωση Μηρών

Η χαλάρωση των μηρών και των γλουτών είναι σχεδόν ισοδύναμη με την απώλεια του βάρους και την ηλικία. Παραμένει το δυσκολότερο και συχνότερο πρόβλημα στην αποκατάσταση, με την ανόρθωση μηρών να αποτελεί λύση στο θέμα.

Στις γυναίκες, η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού είναι πιο συχνή και επιτακτική.

Η χειρουργική αντιμετώπιση από πλαστικό χειρουργό εξαρτάται από το βαθμό της χαλάρωσης. Στις μέτριες χαλαρώσεις ο χειρουργός αποκαθιστά το πρόβλημα με τομές στο ριζομήριο, με στόχο αυτές να καλύπτονται από το εσώρουχο. Στις βαρύτερες χαλαρώσεις κανείς υποχρεούται να προσθέσει και τομές κατά μήκος του εσωτερικού του μηρού. Οι τομές αυτές έχουν στόχο να αφαιρέσουν τη μεγάλη περίσσια δέρματος. Τα απώτερα αποτελέσματα είναι οπωσδήποτε καλύτερα από την προϋπάρχουσα κατάσταση, αλλά ο πλαστικός χειρουργός μετά από μήνες μπορεί να παρατηρήσει την αδυναμία να διατηρήσει ανορθωμένη την κάτω μεσότητα του μηρού καθώς και τη θέση της ουλής του ριζομηρίου, η οποία εμφανίζεται να κατέρχεται και να εξέρχεται του εσωρούχου. Τεχνικές αναπτύσσονται προς τη κατεύθυνση αυτή, ώστε το αποτέλεσμα να διατηρείται και κυρίως να μπορεί να επανορθωθεί η χαλάρωση του γόνατος. Πολύ καλά αποτελέσματα αναμένονται με τη χρήση ειδικών πλεγμάτων που διατηρούν το αποτέλεσμα. Τέτοια πλέγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ήπιες χαλαρώσεις χωρίς τομές.

Ανόρθωση μηρών με επέμβαση

Για τη χειρουργική επέμβαση που έχει επιλεγεί ο/η ασθενής θα πρέπει να προσέλθει, όπως σε όλες τις επεμβάσεις, νηστικός για να υποβληθεί στον προεγχειρητικό εργαστηριακό έλεγχο. Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε μια χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μηρών, πάντα με γενική αναισθησία, η οποία θα διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες ανάλογα με το πρόβλημα και την τεχνική που έχει επιλεγεί. Η τεχνική που θα επιλεγεί δεν παρουσιάζει δυσκολίες για το χειρουργό, μπορεί όμως να είναι χρονοβόρα. Επιπλοκές σε τέτοιες επεμβάσεις δεν αναμένονται και ούτε θέτουν σε κίνδυνο τον ασθενή περισσότερο από κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση. Στην επέμβαση αυτή ο ασθενής υποχρεούται να παραμείνει στο νοσοκομείο μια μέρα και να φορέσει για 20 μέρες ένα μακρύ κορσέ που φτάνει μέχρι κάτω από τα γόνατα. Η πρώτη αλλαγή των τραυμάτων γίνεται τη δεύτερη μετεγχειρητική μέρα, ενώ την τέταρτη μέρα ο ασθενής μπορεί μετά την αλλαγή να κάνει ένα ντους, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να είναι καθημερινό. Η κινητικότητα του ασθενούς περιορίζεται σημαντικά και η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι τόσο ανώδυνη, όπως π.χ. στην επέμβαση του μαστού. Ο ασθενής θα μπορέσει να επανέλθει στις προηγούμενες δραστηριότητες του μετά από 15 μέρες περίπου.

Ήπιες χαλαρώσεις (χωρίς περίσσια δέρματος) μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα ειδικά πλέγματα, που αυτά μόνο μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του γόνατος. Οι τομές είναι μικρές (5-7 cm) στο ριζομήριο και στην πρόσθια λαγόνιο άκανθα. Η επέμβαση αυτή είναι λιγότερη επώδυνη και ανάλογη της λιποαναρρόφησης.

Σε όλες τις επεμβάσεις απαγορεύεται η χρήση ασπιρίνης 4 μέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΜΗΡΩΝ