Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ

Ανόρθωση γλουτών, νέα χειρουργική τεχνική.

Η χαλάρωση  των γλουτών σαν μια φυσική συνέπεια της ηλικίας και της μεγάλης απώλειας βάρους σε νεαρότερους αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο χειρουργικά. Η βαθμιαία πτώση των γλουτών οι οποίοι χάνουν τη νεανικότητα και την σφριγηλότητά τους από τη μείωση του μυϊκού τόνου, τη μικρότερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνων ινών καθώς και το σταδιακά υποστρεφόμενο λιπώδη ιστό μπορεί να καθυστερήσει με συντηρητικές θεραπείες, (RF,μεσοθεραπείες και γυμναστική) δεν μπορεί όμως να ανακοπεί. Η αποκατάσταση τότε επιβάλει χειρουργική παρέμβαση.

Με τη νέα τεχνική που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια, τεχνική, που αποτελεί και μέρος της επέμβασης του body lift, επιτυγχάνουμε μακροβιότερο αποτέλεσμα, με ταυτόχρονη αύξηση και προβολή των γλουτών.

Η εγχειρητική τομή είναι οριζόντια στο ύψος της μεσογλουτιαίας πτυχής και πολύ εύκολα κρύβεται σε ένα “τολμηρό” εσώρουχο. Αφού μετρηθεί το μέγεθος της χαλάρωσης και σχεδιαστεί η περίσσια του δέρματος από τη τομή και κάτω,  αποεπιθηλιοποιείται και ενταφιάζεται κάτω από το δερμολιπώδη κρημνό, που παρασκευάζουμε περιφερικότερα. Το δέρμα συρράπτεται με μια κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και έσω. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο αφαιρείται η χαλάρωση, αλλά το ένα στρώμα λίπους επικαλύπτει το άλλο με αποτέλεσμα όχι μόνο την ανόρθωση αλλά και τη προβολή των γλουτών.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, και η διάρκεια της είναι περίπου 1,5 ώρα. Ο ασθενής μπορεί να φύγει την ίδια μέρα από τη κλινική, φορώντας ένα ελαστικό κορσέ για ένα μήνα. Πλήρη δραστηριότητα μπορεί να έχει μετά τις 2 βδομάδες.

Επιπλοκές στην επέμβαση είναι σπάνιες και περιορίζονται στη διάσπαση τραύματος, και το αιμάτωμα, που αντιμετωπίζονται συντηρητικά.