Καλέστε μας 210 3600413
EL

Λίφτινγκ: Η οριστική λύση για την χαλάρωσης προσώπου

Το Face lift (λίφτινγκ), είναι η χειρουργική επέμβαση, που μόνο αυτή μπορεί να αποδώσει άμεσο, σταθερό, φυσικό και εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς παραμορφώσεις. Η  πάροδος του χρόνου άλλωστε αφήνει τα σημάδια του παντού, πως μπορεί να ξεφύγει το πρόσωπο;  Μας έχει ήδη προσφέρει αναμνήσεις και εμπειρίες  ο χρόνος, άλλοτε καλές και άλλοτε κακές. Μετατρέποντας τις αρνητικές σε θετικές  εφοδιαζόμαστε  με πείρα, γνώση και σοφία. Γιατί να μην αποκαταστήσουμε και  την επίδραση του χρόνου πάνω στο πρόσωπό μας αφού μπορούμε, με θετικό τρόπο;

Λίφτινγκ VS Άλλες υπηρεσίες

Οι περισσότεροι το αποζητούν και φυσικά ψάχνουν τρόπους εύκολους, ανώδυνους και βέβαια οικονομικούς για να αποκαταστήσουν τις συνέπειες του χρόνου. Το εύκολο, ανώδυνο και οικονομικό έχει πέσει στο στόχαστρο πολλών προβαλλόμενων υπηρεσιών αισθητικών κέντρων. Fillers, Νήματα, μεσοθεραπείες, πλάσμα, laser και πολλές άλλες μεγαλόσχημες «συντηρητικές μη χειρουργικές» θεραπείες υπόσχονται θαύματα! Ασφαλώς και έχουν την αξία τους  σε μερικές περιπτώσεις, αλλά κυρίως επικουρικά. Συχνά τροποποιούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στην προσπάθεια να διορθώσουν τη χαλάρωση του δέρματος. Και αν ακόμα έχουν κάποιο ευνοϊκό αποτέλεσμα, αυτό είναι βραχυχρόνιο ώστε το συνολικό τελικό κόστος των επαναλαμβανόμενων συνεδριών να είναι μεγαλύτερο της χειρουργικής επέμβασης.  Η χαλάρωση του λαιμού,  η πτώση των παρειών, η επίταση των ρινοχειλικών αυλακιών, η πτώση του μετώπου, η πτώση των άνω και οι σακούλες των κάτω βλεφάρων, είναι προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν παρά μόνο χειρουργικά από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Το λίφτινγκ ή αλλιώς το facelift είναι επέμβαση 2,5 περίπου ωρών με γενική αναισθησία. Καλείται να αποκαταστήσει τα συγκεκριμένα προβλήματα στο πρόσωπο, που παρουσιάζονται με τη πάροδο της ηλικίας. Η τεχνική δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του ασθενούς και η προσεκτική παρασκευή των περιτονιών των μυών του προσώπου και η συρραφή τους στη σωστή θέση προσφέρει ένα νεανικό και ζωντανό στις εκφράσεις πρόσωπο. Το λίφτινγκ σαν διαδικασία παρουσιάζει τομές γύρω από τα αφτιά, που συνεχίζονται μέσα στο τριχωτό. Σπάνια είναι εμφανείς μετά από ένα χρόνο. Οι τομές στα βλέφαρα εξαφανίζονται και δύσκολα διακρίνονται μετά από ένα μήνα. Η μετεγχειρητική πορεία είναι σύντομη (10-15 ημερών) και ανώδυνη (παυσίπονα σχεδόν ποτέ δεν χρειάζονται).

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Αμέσως μετεγχειρητικά το οίδημα είναι έντονο και υπάρχουν μώλωπες στα βλέφαρα και το πρόσωπο. Τα βλέφαρα μπορεί να είναι μισάνοιχτα και ιδιαίτερα αν ο ασθενής έχει υποστεί ταυτόχρονα κροταφικό lift. Από τη δεύτερη ημέρα τα βλέφαρα κλείνουν, το οίδημα υποχωρεί και οι μώλωπες εξασθενούν. Τα ράμματα στα βλέφαρα αφαιρούνται την 4η μέρα και τα υπόλοιπα τη 10η μέρα. Ο ασθενής μπορεί να εμφανιστεί τη 10η μέρα. Σε καπνιστές είναι πιθανόν οι τομές γύρω από τα αφτιά να καθυστερήσουν να επουλωθούν.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι για όλη την ζωή με την έννοια ότι ενώ η χαλάρωση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν, αυτή ξεκινά πλέον από μια μικρότερη ηλικία.

Κάποιες τεχνικές είναι χρήσιμες και επικουρικές στα αποτελέσματα ενός χειρουργικού face lift. Όπως οι εφαρμογές lasers για ανανέωση της επιδερμίδας, μεσοθεραπείες με ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση του δέρματος ή ακόμα και βουτυλική τοξίνη για τις ρυτίδες στο μέτωπο και το πόδι της χήνας. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν.

Όπως το λίφτινγκ, έτσι και άλλες επεμβάσεις προσώπου ή σώματος μπορούν να σας ανανεώσουν και να σας προσφέρουν ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Στην κλινική μας παρέχουμε πολλαπλές υπηρεσίες όπως η πλαστική για τη μύτη και η αυξητική στήθους. Υπηρεσίες που προσφέρουν σε κάθε ασθενή την εμφάνιση που πάντα ονειρευόταν. Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν απορίες και κλείστε σήμερα δωρεάν το πρώτο συμβουλευτικό ραντεβού.

 

Stratis Gabriel
Στρατής Γαβριήλ – Λίφτινγκ: Η οριστική λύση για την χαλάρωσης προσώπου

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Your comment will be revised by the site if needed.