Καλέστε μας 210 3600413
EN EL

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ανόρθωση Γλουτών

Η πτώση γλουτών είναι μια φυσική συνέπεια της ηλικίας αλλά και της απώλειας βάρους σε νεαρότερα άτομα. Κύρια αιτία στα μεγαλύτερα άτομα είναι η συνεχώς μειούμενη σπαργή του δέρματος λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνων ινών αλλά και μειωμένου μυϊκού τόνου και εκφυλισμού του λιπώδους ιστού. Το σύνολο όλων αυτών των αλλαγών οδηγούν στη βαθμιαία πτώση του γλουτών οι οποίοι χάνουν τη σφριγηλότητά τους και τη νεανικότητά τους. Λύση σε αυτή την κατάσταση είναι η ανόρθωση γλουτών, ή αλλιώς butt lift.

Για να αποκαταστήσουμε μια πτώση γλουτών χειρουργικά επιλέγονται διάφορες τεχνικές, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη φύση του προβλήματος αλλά και την επιθυμία της/του ασθενούς. Μια μεγάλη πτώση, αποτέλεσμα συνήθως μεγάλης απώλειας βάρους, μπορεί να αποκατασταθεί με μια επέμβαση που θα περιλαμβάνει αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος, αφήνοντας μια χειρουργική ουλή οριζόντια στο πάνω μέρος των γλουτών ώστε αυτή να μπορεί να κρυφτεί σε ένα αρκετά τολμηρό εσώρουχο. (φαρδύ στρινγκ). Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και ανάγκη αύξησης των γλουτών οπότε ολόκληρο ή τμήμα του ιστού, που πρόκειται να αφαιρεθεί για την ανόρθωση ¨ενταφιάζεται¨ κάτω από το δέρμα για να δώσει όγκο. Για τη μικρή πτώση των γλουτών πάντα η επέμβαση ήταν ένα δίλημμα για τον πλαστικό χειρουργό, αφού η χειρουργική ουλή είναι μεγάλη. Με πρόσφατες τεχνικές, είτε με τη βοήθεια ειδικών πλεγμάτων, είτε με μεταμόσχευση λίπους εμπλουτισμένου σε βλαστοκύτταρα ή ακόμα και με αύξηση των γλουτών με ένθεμα σιλικόνης, μπορούμε να επιτύχουμε ανόρθωση των γλουτών με πολύ μικρή ή και καθόλου τομή. Η αύξηση των γλουτών μπορεί να γίνει με ειδικό ένθεμα σιλικόνης, που τοποθετείται από μικρή τομή στη μεσογλουτιαία πτυχή. Εναλλακτικά αύξηση μπορούμε να επιτύχουμε με μεταμόσχευση λίπους που παίρνουμε από τον ίδιο οργανισμό με λιποαναρρόφηση αν φυσικά υπάρχει.

Ανόρθωση Γλουτών: Η διαδικασία

Οι επεμβάσεις για την αύξηση ή για την ανόρθωση γλουτών γίνονται με γενική ή με επισκληρίδια αναισθησία. Η διάρκεια του χειρουργείου διαρκεί από μία (στην αύξηση)μέχρι και τρεις ώρες (ανόρθωση και αύξηση ταυτόχρονα σε εκσεσημασμένη χαλάρωση). Απαιτείται προεγχειρητικός έλεγχος με ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα και εξετάσεις αίματος. Ο έλεγχος αυτός, όπως και σε όλες τις άλλες επεμβάσεις, γίνεται το πρωί της ίδιας μέρας. Συνιστάται αποφυγή λήψης ασπιρίνης για τις τελευταίες τέσσαρες μέρες και βέβαια νηστικός για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την επέμβαση  

Η βαρύτητα της μετεγχειρητικής πορείας εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Η απλή αύξηση των γλουτών με μεταμόσχευση λίπους έχει ήπια μετεγχειρητική πορεία όσο μια λιποαναρρόφηση. Η τοποθέτηση ενθεμάτων είναι αρκετά επώδυνη με αποτέλεσμα τις πρώτες 10 μέρες να είναι δύσκολο να καθίσει κανείς. Η ανόρθωση των γλουτών επίσης είναι μια επέμβαση που απαιτεί αρκετή υπομονή. Παροχετεύσεις μπορεί να υπάρχουν που θα αφαιρεθούν σε 5 μέρες. Το κάθισμα είναι δύσκολο τις πρώτες 10 μέρες. Σε όλες τις επεμβάσεις γλουτών χρειάζεται ελαστικός κορσές για ένα μήνα και αποφυγή γυμναστικής στο ίδιο διάστημα.   

Σοβαρές επιπλοκές δεν υπάρχουν στην επέμβαση ανόρθωσης των γλουτών πέρα από τη πιθανή διάσπαση της χειρουργικής τομής και την επιμόλυνση. Αλλαγές συχνές θα χρειαστούν τότε και η επανασυρραφή μπορεί να κριθεί απαραίτητη. Στη περίπτωση της αύξησης με ένθεμα σιλικόνης μικρή πιθανότητα επιμόλυνσης υπάρχει, οπότε η αφαίρεσή του είναι μονόδρομος. Επίσης το σήρωμα, δηλαδή συλλογή υγρού γύρω από το ένθεμα είναι συχνότερο και καθυστερεί πολύ η απορρόφησή του. Η μεταμόσχευση λίπους δεν παρουσιάζει καμιά επιπλοκή.

Αποτελέσματα από το Λίφτινγκ Γλουτών (butt lift)

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα εντυπωσιακό και κυρίως όταν  συγκρίνεται με την προηγούμενη κατάσταση. Η μεταμόσχευση λίπους σπάνια μπορεί να δώσει αρκετό όγκο και μέρος του χάνεται μετά από δύο μήνες. Αυτό που μένει( 50-60%) είναι σταθερό για την υπόλοιπη ζωή. Η επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί συμπληρωματικά. Το κυριότερο όμως στη μεταμόσχευση του λίπους είναι η επίτευξη κομψού σχήματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΓΛΟΥΤΩΝ