Καλέστε μας 210 3600413
EN EL

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Βραχιονοπλαστική

Οι Βραχίονες είναι ένα συχνό «θύμα» της απώλειας βάρους αλλά και της ηλικίας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η χαλάρωση στους βραχίονες (κοινώς μπράτσα) οφείλεται στο ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και η περιοχή αρκετό όγκο είτε λόγω απώλειας τοπικού υποδόριου λίπους είτε λόγω αδυναμίας των μυών της περιοχής (κυρίως δικέφαλος και τρικέφαλος). Αυτό συμβαίνει ειδικά σε ηλικίες άνω των 40 και σε άτομα που έχουν χάσει αρκετά κιλά. Δυστυχώς η άσκηση και η τοπική εκγύμναση των μυών της περιοχής σπάνια αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μία από τις θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν την χαλάρωση στα χέρια είναι το RF (radiofrequencies – ραδιοσυχνότητες). Η μεγάλη μας εμπειρία στην παχυσαρκία και στην πλαστική αποκατάσταση μετά την απώλεια βάρους έχει δείξει ότι το RF αποφέρει αποτελέσματα πριν εγκατασταθεί η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των βραχιόνων και των μηρών. Θα πρέπει λοιπόν οι συνεδρίες να ξεκινήσουν όσο ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε επέμβαση παχυσαρκίας – όπως το ειδικό γαστρικό μανίκι (gastric sleeve), η γαστρική πτύχωση (gastric plication) ή το γαστρικό by-pass – χάνει κιλά. Αν η περίοδος της εγκατάστασης της χαλάρωσης του δέρματος περάσει τότε δυστυχώς η Βραχιονοπλαστική είναι η μόνη λύση.

Η Βραχιονοπλαστική ή Πλαστική Βραχιόνων (Brachial lifting ή Arm lift) είναι η επέμβαση ανόρθωσης των βραχιόνων. Η διαδικασία μπορεί να επιτάσσει τον συνδυασμό τεχνικών όπως η ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση της περιοχής. Την απόφαση για συνδυασμό τεχνικών θα την λάβει ο πλαστικός χειρουργός είτε προεγχειρητικά είτε διεγχειρητικά. Η Βραχιονοπλαστική έχει πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα στην περιοχή αρκεί να γίνει με την κατάλληλη τεχνική. Το μόνο αρνητικό των όποιων τεχνικών είναι η ουλή που αφήνει η Βραχιονοπλαστική κατά μήκος της έσω επιφάνειας του βραχίονα.

Τι πρέπει να προσέξει ο πλαστικός χειρουργός;

Είναι πολύ σημαντικό η τομή να μην ξεπερνά προς τα κάτω το ύψος του αγκώνα, ενώ προς τα άνω η τομή πρέπει να παίρνει το σχήμα V ώστε να επανορθώνει την πρόσθια και οπίσθια γωνία της μασχάλης διαφυλάσσοντας το τριχωτό και την αισθητική της περιοχής.

Οι ουλές που προκύπτουν από την βραχιονοπλαστική είναι σχεδόν πάντα ικανοποιητικές και δεν είναι διακριτές στις κινήσεις των χεριών παρά μόνο στην επιδεικτική ανάταση. Η επέμβαση είναι απλή με ήπια μετεγχειρητική πορεία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στην εργασία του την επομένη κιόλας ημέρα.

Συνδυασμός επεμβάσεων πλαστικής:

Επειδή σχεδόν πάντα η χαλάρωση του στήθους (μαστόπτωση) συνυπάρχει με τη χαλάρωση των βραχιόνων συνιστάται η ταυτόχρονη ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία) για την συνολική επανόρθωση της περιοχής. Στην πρακτική του ιατρού και της ομάδας του η ταυτόχρονη Βραχιονοπλαστική και Ανόρθωση ή Μείωση μαστού με την τεχνική της Gabriel’s L-τομή είναι κάτι αρκετά σύνηθες και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά (μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στην ενότητα πριν και μετά). Η μετεγχειρητική τους πορεία είναι κοινή και ήπια. Ο συνδυασμός των παραπάνω πλαστικών επεμβάσεων (και όχι μόνο) είναι δημοφιλής λόγω της συνολικής επανόρθωσης της περιοχής και λόγω του κέρδους σε χρόνο και κόστος (η δεύτερη επέμβαση είναι πάντα σε προσφορά για τους ασθενείς μας – στη μισή τιμή).

Σε όλες τις επεμβάσεις απαγορεύεται η χρήση ασπιρίνης 4 ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση. Σε περίπτωση χρήσης άλλων αντιθρομβωτικών ή αντιπηκτικών φαρμάκων η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική και πάντα σε συνεννόηση με την αναισθησιολόγο της ομάδας μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ