Καλέστε μας 210 3600413
EL

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Διόρθωση Μαστού (Ανόρθωση-Μείωση)

Στην ανόρθωση  ή στη μείωση του μαστού, μπορεί να συναντήσουμε πολλά αισθητικά προβλήματα, όπως ασυμμετρία στις θηλές, ψηλά τοποθετημένες, άδειο άνω πόλο, μερική νέκρωση των θηλών, δύσμορφες ουλές με τα γνωστά αυτάκια (ear dog) στο τελείωμα αλλοιώνοντας το σφαιρικό σχήμα του στήθους ή ακόμα και ανισομαστία όταν η επέμβαση ήταν μειωτική μαστών.

Η λάθος επιλογή της χειρουργικής τεχνικής από το χειρουργό και η εκτέλεσή της χωρίς την απαραίτητη εμπειρία, ειδικά στη μειωτική μαστών, μπορεί να αποδώσει από φτωχό αισθητικό αποτέλεσμα μέχρι ανισομαστία, πεπλατυσμένο, χωρίς προβολή μαστό, διαταραχή της φυσιολογικής υπομαστίου πτυχής, διαταραχή του σφαιρικού σχήματος του έσω κάτω τεταρτημορίου. Με αποτέλεσμα τη καταστροφή του πάντα γοητευτικού στη γυναίκα μπούστου, που θα αγωνιά να το προβάλει με τους κατάλληλους στηθόδεσμους δοκιμάζοντας τους στα καταστήματα εσωρούχων. Η διόρθωση τέτοιων δυσμορφιών θα πρέπει κάθε φορά να μελετάται προσεχτικά, να τίθεται η σωστή διάγνωση της αιτίας και να αποκαθίσταται.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο η γνώση πολλών χειρουργικών τεχνικών αλλά και το ταλέντο του “μάστορα” που θα εφαρμόσει νεοτερισμούς προκειμένου να διορθώσει λάθη, παραλείψεις, αλλά και διαφορετική αντίδραση του ίδιου του οργανισμού.  Άλλες φορές η αιτία της δυσμορφίας είναι απλή και μόνο με τοπική αναισθησία και μικρή παρέμβαση το πρόβλημα να διορθώνεται. Σπάνια άλλες φορές χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση με ολοκληρωτική τροποποίηση της τεχνικής και ίσως τοποθέτηση ενθέματος σε ένα μαστό που προηγούμενα χειρουργήθηκε για μείωση μαστού. Σε τέτοια περιστατικά ο χειρουργός πρέπει να αυτοσχεδιάσει, επιστρατεύοντας τεχνικές μεταξύ πολλών της πλαστικής χειρουργικής ακολουθώντας τις αρχές της επανόρθωσης. Ίσως να χρειαστεί να επινοήσει τοπικό κρημνό, στη βάση πάντα των αρχών της πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να αποκαταστήσει το σχήμα και τη λειτουργικότητα του μαστού. Κοντολογίς ο χειρουργός πρέπει να έχει πλήρη γνώση της πλαστικής χειρουργικήςεμπειρία και φυσικά φαντασία και ταλέντο.

Πρέπει να χρησιμοποιεί ευέλικτες τεχνικές που να τροποποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός να είναι σαν το ζωγράφο καλλιτέχνη, που ενώ βάζει τη πινελιά, απομακρύνεται επανεκτιμά και επιστρέφει τροποποιώντας την αρχική του κίνηση. Όλα αυτά φυσικά μέσα στα όρια της ανατομίας και της φυσιολογίας, γνώσεις, που ο γιατρός οφείλει να κατέχει.  

 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΘΟΥΣ