Καλέστε μας 210 3600413
EL

Αντιμετωπίστε τη Μεγαλομαστία με την Τεχνική της L Τομής

Tο στήθος είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας, της γονιμότητας, αλλά και της θηλυκής γοητείας. Το μπούστο συχνά μαγνητίζει τα ανδρικά βλέμματα. Τι γίνεται όμως όταν το στήθος είναι υπερβολικά μεγάλο; Η μεγαλομαστία -ή μερικές φορές και γιγαντομαστία- αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα στις γυναίκες, από τη μικρή τους κιόλας ηλικία.

Η Λύση στη Μεγαλομαστία

Στη μεγαλομαστία, δεν είναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα αλλά και λειτουργικό. Το βάρος του μαστού επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και ο σπασμός των ραχιαίων μυών προκαλεί πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Η πτώση του στήθους δυσκολεύει την καθαριότητα στην υπομάστιο πτυχή και ο ιδρώτας προκαλεί παρατρίμματα. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το μεγάλο στήθος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες δημιουργίας καρκίνου του μαστού από ό,τι το μικρό. Άρα, η μείωση του στήθους μειώνει και την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Επειδή η μεγαλομαστία είναι κυρίως κληρονομικό χαρακτηριστικό, συνοδεύει τις γυναίκες από μικρή ηλικία. Συχνά βλέπουμε και πρόβλημα παχυσαρκίας, με πιθανή αιτία και την κακή ψυχολογία.

Η επέμβαση για τη μείωση στήθους είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις, ανακουφίζει τη γυναίκα από τους πόνους της πλάτης και την προοδευτική φθορά των σπονδύλων. Επίσης, μειώνει τον ιδρώτα και τα παρατρίμματα, μειώνει το κίνδυνο καρκίνου, βελτιώνει την εμφάνιση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Τέλος βοηθά στην απώλεια βάρους, κάνοντας την προσπάθεια αυτή έναν ευχάριστο στόχο.

Χειρουργική Τεχνική της L Τομής

Η νέα χειρουργική τεχνική της L τομής, που πρώτοι παγκοσμίως εφαρμόσαμε απλοποίησε πολύ τη διαδικασία. Τον Μάρτιο του 2009 η τεχνική μας δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό PRS της αμερικάνικης εταιρείας πλαστικής χειρουργικής και έκτοτε πολλοί πλαστικοί χειρουργοί από όλο τον κόσμο επικοινωνούν μαζί μας και ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας. Πρόκειται για μια εύκολη, σύντομη και σχεδόν ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Δημιουργεί τις μικρότερες τομές και τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς να διαταράσσει τη λειτουργικότητα του μαστού.

Οι παλαιότερες τεχνικές, όπως η γνωστή «άγκυρα», ήταν χρονοβόρες με μεγαλύτερες τομές. Απαιτούσαν περισσότερη νοσηλεία και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας. Όμως όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν. Η νέα τεχνική της L τομής είναι μια επέμβαση μιάμισης ώρας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη η ασθενής να παραμείνει ούτε μια μέρα στην κλινική. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή και η επιστροφή της στη συνηθισμένη της δραστηριότητα σύντομη, εντός ολίγων (2-3) ημερών. Επιπλοκές με την τεχνική αυτή δεν έχουμε, εκτός από τη σπάνια περίπτωση αιματώματος, που συχνά απορροφάται αυτόματα στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη αλλαγή γίνεται τη δεύτερη μέρα, ενώ την τέταρτη μέρα η ασθενής μόνη της κάνει την επόμενη αλλαγή και ένα ντους. Θα χρειαστεί να φορέσει για ένα μήνα έναν ειδικό στηθόδεσμο, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις δραστηριότητές της από τις πρώτες κιόλας μέρες. Για παράδειγμα, το κολύμπι στη θάλασσα επιτρέπεται ήδη μετά τη δεύτερη εβδομάδα.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε είδος επέμβασης, όπως το fat grafting, η λιποαναρρόφηση κοιλιάς και πολλές ακόμη με μια περιήγηση στο site μας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Your comment will be revised by the site if needed.