Καλέστε μας 210 3600413
EL

Mommy Makeover: Ανόρθωση Στήθους μετά την Εγκυμοσύνη

 

Είναι υπέροχο και ευτυχές γεγονός η εγκυμοσύνη και η απόκτηση παιδιών. Τη χαρά και την ευτυχία της γυναίκας, που θα γεννήσει τα παιδιά της, θα τα κρατήσει στην αγκαλιά της και θα τα θηλάσει,  συχνά διαδέχεται μια δυσάρεστη διάθεση από την εικόνα χαλάρωσης της κοιλιάς και του στήθους. Είναι τότε που θα θυμηθεί τη γυναικεία της φύση πέρα από εκείνη της μάνας. Η εγκυμοσύνη μπορεί να αφήσει χαλάρωση του δέρματος και του κοιλιακού τοιχώματος, ίσως και ραγάδες. Το ίδιο μπορεί να υποστεί και το στήθος, που μετά το πέρας του θηλασμού ατροφεί, αφήνοντας χαλάρωση, ραγάδες και σοβαρή πτώση. Φυσικά σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα μιας εγκυμοσύνης έχει η κληρονομικότητα. Υπάρχουν γυναίκες που, οι εγκυμοσύνες δεν τις “αγγίζουν” και άλλες που τις “κατακερματίζουν”. Αν συμβεί το τελευταίο ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να τις βοηθήσει με συνδυασμένη αισθητική επέμβαση ανόρθωσης στήθους και κοιλιοπλαστικής. Είναι δηλαδή η επέμβαση επανόρθωση της μάνας, ή όπως προβάλλεται σαν Mommy Makeover.

Mommy Makeover: Διαδικασία και χρόνος ανάρρωσης

Στη δικιά μας πρακτική η επέμβαση αυτή είναι συχνή με σύντομο χειρουργικό χρόνο, μιας μέρας διαμονής στη κλινική και γρήγορη μετεγχειρητική πορεία. Η ανόρθωση στήθους με τη τεχνική της L τομής είναι η πρώτη επέμβαση με την οποία ξεκινάμε και που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Συνεχίζοντας η κοιλιοπλαστική ανάλογα με το πρόβλημα διαρκεί από μία έως δύο ώρες. Η γυναίκα θα βγει την επομένη με δύο παροχετεύσεις, φορώντας κορσέ και ειδικό σουτιέν. Τη τέταρτη μέρα επιστρέφει για τη πρώτη αλλαγή και αφαίρεση των παροχετεύσεων, ενώ την επομένη μόνη της κάνει αλλαγή και ντουζ. Ο μόνος περιορισμός για τις μετεγχειρητικές οδηγίες είναι η αποφυγή άρσης βάρους στον επόμενο μήνα. Η επέμβαση του στήθους με τη μικρότερη, γνωστή πλέον L τομή, δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, είναι δε σχεδόν ανώδυνη. Έτσι άνετα θα τη χαρακτήριζαν κάποιοι No Pain, No touch. Οξύμωρο, γιατί αν δεν ακουμπήσεις κάποιον και μάλιστα χειρουργικά φυσικό είναι να μην πονά. Όμως είναι επέμβαση και κάποιος έστω μικρός μετεγχειρητικός πόνος θα υπάρχει. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, λόγω της τάσης του δέρματος και των κοιλιακών μυών έχει μικρή ίσως δυσφορία και όχι ακριβώς πόνο για τη πρώτη βδομάδα.

Η ανάρρωση της διπλής επέμβασης είναι σύντομη και από τη τρίτη μετεγχειρητική εβδομάδα επιτρέπεται και η κολύμβηση. Μετά το μήνα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες.

Επιπλοκές είναι σπάνιες και πάντα τοπικές και εύκολα αντιμετωπίσιμες. Η πρόβλεψη των πιθανών επιπλοκών εξαρτάται από την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τις ελαχιστοποιήσει. Η επέμβαση του στήθους δεν έχει σχεδόν ποτέ επιπλοκές, ενώ η κοιλιοπλαστική ανάλογα με το βάρος της γυναίκας και το σωματότυπο της μπορεί να παρουσιάσει seroma, συλλογή υγρού κάτω από τη τομή που εύκολα φεύγει μα παρακέντηση, ή μικρή διάσπαση του τραύματος που θα μας καθυστερήσει στις αλλαγές.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Your comment will be revised by the site if needed.